Platform Gastouderopvang aanwezig bij Kinderopvang debat op 9 maart

Op 9 maart heeft de Tweede Kamer met minister Asscher gedebatteerd over kinderopvang. Het Platform Gastouderopvang vindt het belangrijk dat politici goed geïnformeerd zijn over gastouderopvang. Daarom heeft het Platform voorafgaand aan het debat met een aantal kamerleden gesproken. Tijdens deze gesprekken zijn veel vragen beantwoord. Ook zijn de leden uitgenodigd voor een werkbezoek bij een gastouder.

Uiteraard was het Platform ook aanwezig bij het debat. De Kamerleden hebben vragen gesteld over veel verschillende onderwerpen, zoals de fraude met kinderopvangtoeslag bij kinderopvang De Parel, de nieuwe financieringssystematiek, de onterechte naheffing door de Belastingdienst, de extra investering van 200 miljoen euro in de kinderopvang in 2017 en het verschil tussen het maximum uurtarief en het werkelijke uurtarief.

Op de vraag wat de prioriteiten van minister Asscher zijn voor de rest van zijn regeringstermijn antwoordde hij dat hij zich richt op 3 onderwerpen:
1. Harmonisatie peuterspeelzalen en kinderopvang;
2. Het nieuwe toezicht; en
3. Directe financiering.

Aanstaande donderdag vindt er een afrondend debat plaats en kunnen Kamerleden moties indienen. Wij houden je via onze Facebookpagina op de hoogte van deze en andere politieke ontwikkelingen!